ZonaD Film. PROVOCATOR – Premiera bucureșteană a filmului „Marina Abramović. The Artist Is Present”

24 & 25 septembrie 2012, orele 20.00 @ ZonaD – studio Paradis Serial

ZonaD inaugurează cu o piesă de rezistență serile de film găzduite în această toamnă prezentînd premiera bucureșteană a filmului Marina Abramović. The Artist Is Present, realizat de Matthew Akers.

SINOPSIS. Seducătoare și neînfricată, Marina Abramović a redefinit continuu ce este arta timp de aproape 40 de ani. Folosindu-și corpul ca instrument, împingîndu-și propriile limite – și uneori riscîndu-și viața în acest proces – Abramović creează performance-uri care provoacă, șochează și ne mișcă. Marina Abramović. The Artist Is Present o urmărește pe artistă pe parcursul pregătirii pentru ceea ce poate reprezenta cel mai important moment al vieții ei: o nouă retrospectivă, majoră, a operei sale, la Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA). A ți se acorda o retrospectivă la unul dintre cele mai importante muzee din lume reprezintă o piatră de hotar. Pentru Marina este mai mult decît atît: este șansa de reduce la tăcere întrebarea pe care a auzit-o iarași și iarăși timp de-a lungul timpului: „De ce acest lucru este artă?”

Marina Abramović. The Artist Is Present
An: 2012 |Țara: SUA | Durata: 104 min. | Regia: Matthew Akers | Cu: Marina Abramović
Film distribuit de Dogwoof.

Accesul se face EXCLUSIV cu rezervare la  serial.paradise@artsf.ro în ordinea solicitărilor primite. ATENȚIE: locurile sînt limitate la 40 de participanți / proiecție.  Donație sugerată: 10 lei. Mai multe informații la http://marinafilm.co.uk/.

Vizionarea are loc în cadrul proiectului ZonaD – studio Paradis Serial organizat de Fundația Gabriela Tudor și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Național al Dansului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s