SALATA CU KOSMOS: prezentare rezidenta LUNA

foto 11sîmbătă, 6 septembrie, 19:30
[locație: ZonaD, București, str. Iulia Hașdeu nr. 3]

Dezvoltarea spectacolului LUNA – un proiect interdisciplinar condus de Irinel Anghel, artist interdisciplinar (creator de performance art, compozitor, soundesigner), cu participarea coregrafei Cristina Lilienfeld și a actriței/ performer Smaranda Găbudeanu, continuă cu o rezidență finală de producție la ZonaD în perioada 25 august – 6 septembrie, organizată de Fundația „Gabriela Tudor”. Primele două perioade de lucru au avut loc la Tescani, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu”, secția „Dumitru si Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”, și la Bacău, în parteneriat cu Centrul de Cultură George Apostu din Bacău.

O prezentare deschisă publicului va avea loc în 6 septembrie de la ora 19:30, la ZonaD, în conexiune cu Platforma Internațională de Performance Art, București. Premiera spectacolului va avea loc în 14 octombrie la Centrul Național al Dansului, în cadrul „Festivalului E-Motional: reinventează-te”, organizat de Fundația Gabriela Tudor, proiect cultural finanțat de Pragramul București 555 al ARCUB.

„Habar n-am ce e LUNA. Este dans, teatru, muzică, film, performance art. Dacă îi dau o singură descriere, de fapt îi iau posibilitatea de a fi tot ceea ce este. LUNA este un mister. LUNA este o iluzie. LUNA este o călătorie suprarealistă într-o lume guvernată de energia feminină care este însăşi forţa creaţiei. Adica un mister. Conceput ca un “all-round show” din spaţiul comun al tuturor artelor, spectacolul de dans-teatru-muzică LUNA are un decupaj filmic şi un final experienţial ce se oferă privirii individuale a fiecărui spectator.

Şi atunci ce este Salata cu Kosmos?
Un spectacol cu – materiale, idei, experienţe care aparţin aceleiaşi rezidenţe.
Este procesul pe care l-am trăit.
Este completarea necesară.
Este teaserul pentru premiera din 14 octombrie.
Este decizia de a face 2 spectacole în loc de unul ca rezultat al rezidenţei şi de a utiliza astfel 2 spaţii diferite prin mijloace potrivite.
Este o dezvăluire şi o experienta intimă la care publicul poate participa activ.
Este o călătorie performativă suprarealistă prin mintea noastră, aşa cum a funcţionat ea în această vară.
Este ‘partea nevăzută a Lunii’.” (Irinel Anghel)

Rezidențele E-Motional/ ArtistNe(s)t sînt organizate în cadrul proiectului „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s