Piesă cu responsabilitate limitată și … After all @ Festivalul E-Motional

În 5 octombrie, ora 19:00 deschidem seria evenimentelor prezentate în cadrul Festivalului E-Motional cu spectacolele „Piesă cu responsabilitate limitată”, de Mihaela Dancs & Cosmin Manolescu, și „…After all”, de Vava Ștefănescu. Vă așteptăm la Sala Stere Popescu a Centrului Național al Dansului, blvd. Mărășești nr. 80-82. Rezervările sînt deschise la www.cndb.ro și rezervari@cndb.ro.

credit Brîndușa Iacob

credit Brîndușa Iacob

> Piesă cu responsabilitate limitată
05.10/ 19:00/ CNDB

După o idee de: Cosmin Manolescu, Mihaela Dancs, Ștefania Ferchedău
Direcție artistică și interpretare: Mihaela Dancs & Cosmin Manolescu
Producție: ZonaD/ Fundația Gabriela Tudor
Producător: Ștefania Ferchedău
Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național
Cu sprijinul: Centrul Național al Dansului București
Durata: aprox. 50 min.

Interpreții audiționează pentru un coregraf absent, încercînd să dea tot ce au mai bun pentru a fi aleși să joace într-un spectacol ideal. O piesă în care doi artiști negociază permanent procesul de creație comun, identitățile și limitele lor fiind încercate și permutate de-a lungul spectacolului. Un experiment despre roluri și ce am vrea să fim în realitate.

„Performeri și privitori sîntem eliberați de responsabilitatea oricărei morale derivate din acest show, a oricărui sens profund generat de simboluri sau gesturi codificate. Lucrurile sînt ceea ce sînt, iar simplitatea lor, repetitivitatea lor, onestitatea expunerii frontale, necondiționate, a limitelor corpurilor supuse exercițiului – toate generează un schimb de energii cît se poate de autentic, necontrafăcut.” – recenzie de Cristina Modreanu (Revista Scena.ro, aprilie 2014)

***

credit Irina Stelea

credit Irina Stelea

> … After all
05.10/ 20:30/ CNDB

Direcția artistică: Vava Ștefănescu
Interpret: Carmen Coțofană
Scenografie: Adrian Damian
Costume: Paul Dunca
Video: Irina Stelea
Producție: Asociația Colectiv A în cadrul Festivalului Temps d‘Images
Coproducători: Zamek Ujazdowski (Polonia), Centrul Naţional al Dansului Bucureşti
Mulţumiri: ICR Varşovia
Durata: 50 min.

„Corpul [meu] tinde sa fie o arhivă; o arhivă virtuală.
Ce faci cu toate lucrurile astea adunate aici? La un moment dat, îți vine să te scuturi de ele, dar nu le poți arunca. O schimbare ar fi binevenită.
Se ia un alt corp; i se deschid supapele; se selecționează deșeurile arhivate; se pun deoparte lucrurile reciclabile; se observă că au rămas foarte puține; ele se așază cu grijă în diferite părți din noul corp; se pun deoparte visele; doar puține se vor dezvolta; se aruncă la întîmplare în noul corp; se așteaptă puțin; dacă nu se întîmplă nimic, este recomandată un pic de răbdare; între timp, se aleg accesoriile; cînd totul va fi gata, vom adăuga noului corp accesoriile; dacă acesta le respinge, nu vă speriați, este un efect normal, cu unele se va obișnui și le va păstra, altele vor deveni invizibile; cînd totul este gata, priviți cu atenție; găsiți o ramă potrivită la anticariat – e foarte importantă; puneți rezultatul în ramă și deschideți televizorul: veți urmări un desen animat care vă place.” – Vava Ştefănescu

***

Spectacole prezentate în cadrul Festivalului E-Motional organizat de Fundația Gabriela Tudor. Parteneri asociați sînt Centrul Național al Dansului București și lorgean theatre. Evenimentul este organizat în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural București 555 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media: Șapte Seri, Zeppelin, Scena.ro, Modernism, ArtAct magazine, ArtClue, România Pozitivă, Sub 25, The ONE, Feeder, Veioza Arte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s