Rezidențele E-MOTIONAL: „My Invisible Body” de Cristina Lilienfeld

rezidență 1-31 octombrie; prezentare informală 1 noiembrie, 19.30
@ ZonaD – studio Paradis Serial

ZonaD găzduiește în luna octombrie rezidența tinerei coregrafe Cristina Lilienfeld, care va lucra timp de o lună la piesa ei de debut, „My Invisible Body”. Cristina colaborează cu dansatoarea Virginia Negru și împreună vor susține la finalul perioadei de lucru o prezentare informală deschisă publicului, programată pentru 1 noiembrie.

Am plecat de la ideea corpului pus în diferite ipostaze care îl provoacă la o expresivitate involuntară. M-am gândit la situații care îl obligă să se adapteze; m-am gândit la situații care îl “mângâie” și îl pun într-o impostază de voluptate senzorială; m-am gândit la ce înseamnă gravitația pentru două corpuri care sar unul spre celalalt și ce s-ar întâmpla dacă acest lucru ar fi schimbat de mediul acvatic; m-am gândit ce corp de fum ar lua naștere alături de un corp uman care creează spațiu pentru acest fum și cum s-ar simți un trup care se mulează pe fum în timp ce îi oferă impulsuri. Inițial punctul de pornire a fost o imagine inspirată dintr-o colecție de fotografii făcute de Man Ray în care o femeie pe un fond negru are diferite părți ale corpului acoperite cu alte materiale negre și da senzația că lipsesc acele bucăți din corpul ei. Mi-am imaginat cum ar fi dacă bucățile care se văd s-ar mișca separat fiecare după alte legi și ce emoție ar provoca. Am simțit anxietatea, decorporalizarea și mi-am dat seama că ar fi un foarte bun punct de a începe ceva, o “discuție” despre a te descompune fizic și emoțional și a te recompune la loc.
Explorarea mea va fi despre: corp, acumulare, bucățele, explozie, a curge, a sta, a curge, a cristaliza, a curge, a lua formă, a rupe, verde, curaj, asumare, vârtej, flux, privire de muscă, ritm, fugă, distanțare, out/in, frumosul meu, înțelegere.”
– spune Cristina Lilienfeld despre proiectul său.

Accesul la evenimentul din 1 noiembrie este liber, în limita locurilor disponibile.

Rezidența este oferită în cadrul proiectului ZonaD finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul E-Motional Bodies & Cities este finanțat de programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene. Mai multe detalii la www.e-motional.eu.

Anunțuri

Un gând despre „Rezidențele E-MOTIONAL: „My Invisible Body” de Cristina Lilienfeld

  1. Pingback: ArtClue/Ro: » PROGRAM OCTOMBRIE la ZonaD – studio Paradis Serial si in deplasare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s